Varius, aranyes vasculars

Les aranyes vasculars i varicositats de les cames són lesions que afecten un alt percentatge de la població, sobretot dones de més de 30 anys.

L’esclerosi química, injecció d’escuma esclerosant o l’aplicació de làser (Nd-YAG L.P.) permet en molts casos la milloria o ressolució de dites lesions vasculars. L’administració d’aquestes tècniques simultàniament potencia el seu efecte, de manera que necessitarem un número menor de sessions per a arribar a un matéix resultat.

Les malalties de les venes afecten més del 40% de la població mundial i a més del 60% de les dones de més de 30 anys en forma de varices, úlceres i altres manifestacions de la insuficiència venosa crònica.

La funció de les venes consisteix en retornar la sang des de els diferents òrgans o extremitats en direcció al cor, essent ajudades en aquesta tasca pels vasos limfàtics.

A nivell de les extremitats, les venes posseeixen un mecanisme per tal de poder vèncer la força gravetat que comporta el fet d’estar dempeus, que són les vàlvules que donen pas a la sang cap al cor i bloquegen el reflux cap a les cames.


Quan les vàlvules no són sanes (incompetents), es produeix una dilatació progressiva de les venes per cúmul de sang en elles. Aquesta dilatació es manifesta en forma de pesadesa, picor, cremor, inflor i sensació d’entumiment a les cames a més de la seva visualització a través de la pell.

Quan les dilatacions venoses són de menys d’un mil·límetre de diàmetre (epidèrmiques) s’anomenen TELANGIECTÀSIES (o aranyes vasculars), si tenen entre 1 i 3 mil·límetres (subepidèrmiques) s’anomenen VARICES RETICULARS (varicositats) i si són d’un diàmetre major als 3 mil·límetres, s’anomenen VARIUS TRONCULARS (varius).

Algunes de les complicacions de les varices poden ser la formació de:

  • Eczema venós: reacció de la pell a la dilatació que genera una descamació augmentada.
  • Dermatitis ocre: tinció marronosa fosca per sortida de glòbuls vermells dels vasos més petit que, un cop alliberen el ferro de la hemoglobina que porten, tenyeix la pell de forma irreversible.
  • Úlceres: l’augment de la pressió sobre la pell la fa emmalaltir i perdre la seva continuïtat.
  • Flebitis: la dilatació de les venes produeix una tortuositat del seu recorregut que, en enlentir el fluxe sanguini, pot provocar que la sang es coaguli dins dels propis vasos, provocant una reacció inflamatòria al seu voltant dolorosa i visible a través de la pell.

Medicina estètica

Fotoesclerosi vascular

L’esclerosi vascular és una tècnica per al tractament de les varius i aranyes vasculars mitjançant l’injecció intravascular d’un producte esclerosant. Normalment combinem l’esclerosi química amb la fototeràpia (Làser Nd-YAG), ja que la sinèrgia de les dues tècniques fa que es…

Read More

Plataforma làser

A Institut Cimax disposem de múltiples dispositius de fototeràpia (Làsers i Llum Polsada Intensa (IPL)) amb la tecnologia més sofisticada i segura per a la realització de tractaments estètics i dermocosmètics. Tractaments que proposem: Rejoveniment facial Tractament que pot ser…

Read More

Cirurgia estètica

CHIVA

La Cura Hemodinàmica de la Insuficiència Venosa Ambulatòria (CHIVA) és una tècnica quirúrgica mínimament invasiva per al tractament de les varius. A diferència de l’Stripping (“arrencament” de les venes) té la finalitat de preservar al màxim les venes per a…

Read More