IDIOMES:

Blefaroplàstia, rejoveneix la teva mirada amb aquesta senzilla intervenció

12 maig 2022

A mesura que envellim és freqüent que apareguin bosses de greix a la parpella inferior i excés de pell a la parpella superior, moltes vegades a causa d’un descens de les celles, tot això pot ocasionar una aparença envellida i cansada; combatre aquests signes d’envelliment és possible amb la blefaroplàstia. A continuació t’expliquem tot el que cal saber sobre aquesta senzilla cirurgia.

Què és la blefaroplàstia?

Molts haureu sentit a parlar de blefaroplàstia… sobretot si us heu interessat a tractar les bosses dels ulls o les parpelles caigudes.

La blefaroplàstia és la cirurgia que tracta la pell i el greix que envolta els ulls per corregir l’excés de parpella superior i les típiques bosses a la parpella inferior, problemes que a part de ser una cosa genètica s’accentuen amb l’edat i amb altres factors com el tabac, i que ens donen un aspecte de cansament constant. Eliminar el greix i la pell de les parpelles ens refresca la mirada, proporcionant-nos una aparença de joventut. La blefaroplàstia o cirurgia de les parpelles és una cirurgia breu que es realitza amb anestèsia local i sedació o sota anestèsia general, però sempre de forma ambulatòria, amb un postoperatori senzill i uns resultats duradors.

Com és el procediment de la blefaroplàstia?

A Institut CIMAX incloem la blefaroplàstia en el que nosaltres anomenem tractaments de rejoveniment de la mirada. Els nostres especialistes, amb gran formació i coneixement de l’anatomia facial, ens expliquen que per obtenir un bon i natural resultat cal tenir en compte totes les estructures que envolten l’òrbita: òbviament el greix i la pell, però també la musculatura, la posició de les celles i la possible pèrdua de volums que té lloc amb l’edat.

Un cop avaluades totes aquestes estructures es proposa un tractament del tot personalitzat que cerca el millor resultat i el més natural i durador.

La blefaroplàstia és un tractament que es realitza de forma ambulatòria (sense ingrés) i depenent de cada cas es pot realitzar sota anestèsia local + sedació, o sota anestèsia general amb una màscara laríngia (sense precisar intubació). El temps de recuperació no supera les dues setmanes, encara que al cap de 2 o 3 dies ja es pot fer una vida relativament normal.

De vegades, la blefaroplàstia es pot haver de combinar amb altres tècniques de rejoveniment de la mirada (totes elles mínimament invasives), com el Botox, l’elevació de celles o el lipofilling per aconseguir un òptim resultat, ja que limitar-se a eliminar pell o greix pot a vegades accentuar altres problemes o simplement donar un aspecte poc natural. Per això trobem de vital importància que l’especialista valori tots els factors que cal tenir en compte abans de decidir el tractament final.

Quins tipus de blefaroplàstia hi ha?

Se sol distingir entre tres tipus de blefaroplàstia.

  • Blefaroplàstia superior: busca corregir la flacciditat o el despenjament de la parpella superior. Com? En general, en aquests casos el més comú sol ser eliminar l’excés de pell i greix de la zona, sempre tenint en compte si la posició de les celles és la correcta. Es tracta d’un procediment de cirurgia estètica, per la qual cosa es realitza amb molt de compte, retirant únicament el teixit sobrant que sigui estrictament necessari i deixant una cicatriu que arriba a ser imperceptible.
  • Blefaroplàstia inferior: en aquesta zona ens podem trobar amb bosses per excés de greix, laxitud, arrugues a la pell de la parpella… En aquest cas, hi ha dues possibilitats. En els casos en què no hi ha excés de pell inferior, la incisió es realitza de forma transconjuntival, és a dir, per dins de la parpella i, per tant, sense deixar cicatriu visible. En aquells casos en què cal retirar un excés de pell de la parpella inferior, la incisió es realitza immediatament inferior a la línia de pestanyes, una zona on la cicatrització és excel·lent, de manera que la cicatriu serà també imperceptible.
  • Blefaroplàstia completa: com el seu nom bé indica, aquest tipus de blefaroplàstia inclou tant la blefaroplàstia superior com la inferior.

Beneficis de la blefaroplàstia

La blefaroplàstia és una intervenció senzilla i amb resultats satisfactoris per a aquells pacients que s’hi sotmeten. Això és degut al fet que soluciona tant necessitats estètiques com funcionals als ulls, presentant una sèrie de beneficis:

  • Reducció de la inflamació de les parpelles i la sensació d’esgotament a la mirada.
  • Millora del camp de visió de les persones que tenen un gran excés de teixit i mal funcionament del múscul a la parpella superior.
  • Eliminació de l’excés de pell i flacciditat, aclarint la mirada i corregint les petites arrugues que apareixen a les parpelles a causa de la pell sobrant.

En resum, la blefaroplàstia és una tècnica senzilla que proporciona un resultat altament satisfactori en un curt període de temps.

Si creus que ets candidat/a a aquesta cirurgia, no dubtis a sol·licitar visita al nostre centre i els nostres especialistes en rejoveniment de la mirada et dissenyaran un tractament totalment personalitzat per aconseguir el resultat ideal.
Blefaroplastia

Per què tractar-se a Institut Cimax?

Institut CIMAX t’ofereix un equip de professionals altament qualificats i formats en les últimes tècniques i tecnologies de la medicina, cirurgia estètica i odontologia que t’oferiran un pla de tractament totalment personalitzat; tot això en unes instal·lacions d’alt nivell al centre de Mataró.

QUALITAT, PROFESSIONALITAT, PROXIMITAT.

Institut Cimax: salut i bellesa units en un únic concepte.

Coneix Institut Cimax