IDIOMES:

Lipofilling a nivell facial i corporal

23 nov. 2022

Dins la cirurgia estètica hi ha diferents tipus d’intervencions i tècniques que permeten obtenir els resultats demandats i esperats pel/per la pacient. Una d’aquestes tècniques és el lipofilling, que utilitza el greix del pacient com a material de farciment o de regeneració per a tractaments d’estètica.

Què és el Lipofilling?

El lipofilling, també conegut com a lipotransferència, és una tècnica que consisteix a obtenir teixit adipós d’una zona del cos perquè, després de processar-lo, s’utilitzi en una altra zona, amb l’objectiu d’obtenir més volum o corregir imperfeccions. També es fa servir per revitalitzar teixits atès que el greix extret és ric en cèl·lules mare.

Es pot utilitzar tant a nivell facial, per a l’augment o perfilat dels llavis, als solcs nasogenians, línies de marioneta, pòmuls, mentó, òrbites, ulleres, dors nasal (la injecció de greix al dors nasal permet modificar la forma del nas sense cirurgia, per exemple per dissimular una gepa o voluminatge del dors), com a nivell corporal: en mames, glutis… També està indicat per al tractament de cicatrius, per la capacitat regenerativa que aporten les cèl·lules mare que acompanyen el teixit adipós.

Com s’obté el greix?

El greix s’obté mitjançant una liposucció especialment curosa i mitjançant unes cànules especials per evitar trencar els adipòcits (cèl·lules de greix). A continuació, el material obtingut és sotmès a un procés de centrifugació que permet seleccionar les cèl·lules de més qualitat per al tractament i descartar els components innecessaris.

Avantatges del lipofilling

Com a avantatges sobre els materials de farciment sintètics, el lipofilling tracta amb el greix del propi pacient, un material que el cos reconeix com a propi, de manera que mai provocarà un rebuig o al·lèrgia; i que tot i que hi ha un percentatge del material que és previsible que es reabsorbeixi en un primer moment, una vegada estabilitzat perdurarà en el temps. A més, l’alta concentració de cèl·lules mare que provenen del teixit adipós actua millorant clarament la qualitat de la pell i regenerant-ne el teixit.

Lipofilling mamario

Consisteix a fer l’augment de volum mamari amb el greix transferit d’una altra zona de la mateixa pacient. El lipofilling mamari és un tractament adequat en aquelles pacients que no renuncien a millorar la forma o la mida del pit, però que no volen portar pròtesis.

Gràcies a aquesta cirurgia aconseguim, no només augmentar volum del pit, sinó corregir asimetries a les mames d’una forma molt natural i a partir d’un teixit del pacient mateix.
A més, podem obtenir a la zona d’extracció un contorn corporal amb menys greix i més definit.

La cirurgia té una durada de 2 hores aproximadament i es fa sota anestèsia general. Primer s’extreu el greix localitzat mitjançant liposucció.

Un cop extret el greix, es neteja i es processa perquè quedi tan pura com sigui possible. Finalment, es transfereix aquest greix als pits utilitzant una cànula específica per a aquesta comesa, dotant-los així d’un volum més gran, totalment natural.

L’abdomen i els flancs són les zones on es troba el greix amb millor qualitat.

Lipofilling facial

El lipofilling facial és la tècnica de cirurgia estètica mitjançant la qual podem donar volum a certes zones de la cara, mitjançant la transferència de greix d’altres parts del cos, a l’àrea del rostre que volem remodelar o ressaltar.

El lipofilling facial restaura el volum i a més millora la qualitat de la pell, gràcies a les cèl·lules mare que conté el greix processat.

Amb aquesta tècnica podem aconseguir un rejoveniment del rostre, a més de corregir defectes o aconseguir volums que permetin harmonitzar les faccions, en funció de la zona on es transfereixi el greix. Per exemple, es pot utilitzar per corregir uns pòmuls o mentó enfonsats, dissimular les ulleres, suavitzar algunes arrugues, millorar els contorns, etc. Moltes vegades es combina amb altres tècniques quirúrgiques com el lifting, minilifting o blefaroplàstia, perquè el resultat sigui més natural.

Lipofilling de glutis

El lipofilling de glutis és una tècnica quirúrgica pensada per donar projecció i volum als glutis, per donar equilibri i estilitzar la figura.

Sempre tenint en compte que cada cas cal analitzar-lo de manera personalitzada. El lipofilling de glutis és una intervenció doble i ens atorga doble benefici, ja que, d’una banda, es treu on “sobra” i de l’altra s’insereix on “falta”.

Un cop s’ha realitzat la intervenció, el/la pacient haurà d’utilitzar una faixa especial per evitar edema (inflor) i hematomes.

Lipofilling de llavis

El lipofilling de llavis consisteix a augmentar el volum, rejovenir i millorar el perfil dels llavis, donant-los un aspecte més atractiu. La durada dels farcits de greix propi als llavis serà indefinida, proporcionant resultats estables i permanents en el temps.

Aquest tractament es pot fer tant en homes com en dones, i es fa amb anestèsia local i sedació.

Les cicatrius d’aquesta intervenció són inapreciables i imperceptibles.

Els resultats es podran veure després de la cirurgia, però el resultat definitiu es veurà aproximadament al cap de tres mesos.

Lipofilling d’ulleres (Nanofat o microfat)

Les ulleres es produeixen quan la pell de la parpella inferior adquireix una coloració blavosa, això passa perquè la pell de la parpella inferior és summament fina, cosa que fa possible que es transparenti la trama vascular venosa i la musculatura que té a sota, donant un aspecte de cansament.

La causa més comuna de l’aparició de les ulleres és l’envelliment. Segons fa anys, la pell de la parpella s’atròfia, tornant-se més evident la trama vascular. A més, la pèrdua de volum del comportament gras malar i l’herniació de les bosses de greix periorbitària faran que la parpella inferior s’allargui i que el plexe venós es congestioni.

Per millorar la profunditat del solc nasojugal i millorar la qualitat cutània de la parpella inferior s’haurà de realitzar un farciment de les ulleres amb greix autòleg (del mateix pacient). El tractament del greix un cop obtingut i abans d’injectar-lo de nou dependrà dels requeriments de cada cas, en funció de si a més de corregir la tonalitat fosca, necessitem donar volum. El lipofilling d’ulleres es recomana moltes vegades com a complement a altres tècniques quirúrgiques de rejoveniment facial com la blefaroplàstia perquè el resultat sigui completament satisfactori.

Quins pacients es poden beneficiar del lipofilling?

El lipofilling, com que és un teixit del mateix pacient, no genera rebuig ni produeix al·lèrgies.

El lipofilling facial està recomanat en pacients que presentin signes d’envelliment i com a complement d’altres cirurgies de rejoveniment facial. El lipofilling corporal es recomana per harmonitzar la silueta retirant greix d’una zona i injectant-la en una altra, així com per augmentar de volum les mames de manera moderada.

És important saber que aquelles cèl·lules de greix que s’implanten no es reabsorbeixen i canviaran de mida segons es canvia de pes, de manera que s’engreixen i s’aprimen amb nosaltres.

Per què tractar-se a Institut Cimax?

Institut CIMAX t’ofereix un equip de professionals altament qualificats i formats en les últimes tècniques i tecnologies de la medicina, cirurgia estètica i odontologia que t’oferiran un pla de tractament totalment personalitzat; tot això en unes instal·lacions d’alt nivell al centre de Mataró.

QUALITAT, PROFESSIONALITAT, PROXIMITAT.

Institut Cimax: salut i bellesa units en un únic concepte.

Coneix Institut Cimax