IDIOMES:

Nanofat, l’últim per tractar les ulleres

26 set. 2022

La tècnica Nanofat s’utilitza de forma molt efectiva en tractaments de medicina regenerativa, ja que aconsegueix una regeneració cel·lular real gràcies a les cèl·lules mare presents en el greix. Posteriorment, s’ha utilitzat en medicina estètica, en tractaments per a la millora de la pell, tractament de les ulleres i la caiguda del cabell.

Hem de tenir en compte que les cèl·lules mare s’obtenen únicament a partir de la medul·la òssia o del greix, de cara a evitar fraus en possibles tractaments que ens puguin oferir.

Què és Nanofat?

La tècnica de Nanofat, també coneguda com a Nanograft, consisteix a aprofitar els beneficis i capacitat regenerativa de les cèl·lules mare, que obtenim directament del greix del mateix pacient.

A diferència del lipolifting, el Nanofat no s’utilitza per omplir, ja que, en el seu processament, els adipòcits són eliminats, i només queda la fracció estromal, que conté cèl·lules mare i factors de creixement.

El greix i les cèl·lules mare

Els dipòsits grassos del nostre cos inclouen una porció de greix i una altra d’estroma. La fracció estromal és on es troben les cèl·lules mare, en unes concentracions molt altes, fins a 500 vegades més que a la medul·la òssia. Què vol dir això? Que la capacitat que té el teixit gras de regeneració tissular és la més gran de l’organisme.

Què és la fracció estromal?

La fracció estromal és el conjunt de cèl·lules resultant de l’emulsionat i filtratge del teixit adipós que ha estat aspirat.

Per a què es fa servir el Nanofat?

Les propietats regeneratives del Nanofat fa que el seu ús sigui molt divers. En medicina estètica està destinat a millorar les pigmentacions de les ulleres o la qualitat de la pell després del fotoenvelliment. Aquesta tècnica aconsegueix eliminar la pigmentació de les ulleres després d’una infiltració intradèrmica. Tot i que també s’utilitza com a mesoteràpia a tota la zona facial per així recuperar l’aspecte lluminós i hidratat de la pell. Les arrugues i les taques solars de l’escot o les mans també són zones que es beneficien de les propietats del Nanofat. També es pot fer servir per eliminar cicatrius o defectes postquirúrgics.

Fases del tractament Nanofat

En un primer moment, s’obté el greix del pacient. Per això es realitza una petita microaspiració o bé una liposucció convencional que es pot desenvolupar amb anestèsia local. El volum de greix que se n’extreu és petit. Les zones des d’on s’extreu el greix autòleg són l’abdominal, la trocantèria (cartutxeres) o les cuixes. Aquest és un dels principals avantatges d’aquesta tècnica, ja que no només s’obté el benefici de la zona a infiltrar, sinó també de la zona on hem extret el greix que habitualment són elegits entre el professional i el pacient.

A la segona fase el greix s’emulsiona. També es filtra per obtenir la porció més rica de la fracció estromal, és a dir, la part del greix que està biològicament activa per a la regeneració de la pell.

Finalment, quan ja es té l’emulsió llista, rica en cèl·lules CD34+ i factors de creixement, es procedeix a infiltrar-la. Per fer-ho, s’utilitzen microcànules de calibre molt fi i la infiltració es realitza a un nivell superficial, a nivell de la dermis.

El postoperatori

El Nanofat és un procediment que no té un postoperatori dolorós. Això sí, és fonamental:

  • Mantenir la faixa durant el temps indicat pel/per la professional, això ajudarà a la recuperació de les zones on s’ha dut a terme la liposucció. (En funció de la quantitat aspirada).
  • Evitar fer esforços físics.
  • Descansar durant un període de 48 i 72 hores.
  • Evitar l’exposició solar a les zones on s’ha infiltrat o fet mesoteràpia per evitar les hiperpigmentacions a les cicatrius i dels hematomes.

Avantatges de Nanofat

  • És una de les tècniques més poderoses per al rejoveniment i regeneració de la pell.
  • Permet un control més gran que altres tècniques sobre les zones específiques en què es realitza la infiltració, afavorint la millora d’irregularitats petites de la pell.
  • Amb aquest procediment s’estimulen els teixits, reparant i rejovenint la pell de manera real i natural.
  • No es requereix hospitalització i es fa amb anestèsia local.
  • Excel·lent alternativa per als pacients que volen suavitzar / millorar cicatrius.

Té efectes secundaris?

Després d’aplicar la infiltració, la zona de la pell on s’ha realitzat el tractament pot presentar un to groguenc que al cap d’unes hores desapareix. Aquest color és degut a un procés de vasoconstricció dels gots a la zona, que permeten que l’emulsió s’incorpori bé a la dermis. És una reacció natural i, de fet, una demostració que el nivell d’infiltració ha estat correcte.

Al cap de 48 hores, també apareixerà un eritema suau (vermellós), per vasodilatació reactiva. Es deu a l’estimulació de les cèl·lules i components vasculars i perivasculars.

Aquesta vasodilatació afavoreix una major aportació de nutrients i oxigen a les cèl·lules de la pell, que estaran activades i augmentaran la producció de substàncies estructurals com àcid hialurònic, fibres de col·lagen i silici orgànic.

Es pot combinar el Nanofat amb altres tractaments?

La resposta és que sí que es pot combinar amb qualsevol altre tractament per al rostre, encara que el més habitual és fer-ho al costat del Lipofilling, un farcit també amb greix, que s’utilitza per atenuar arrugues i plecs facials o per donar volum a alguns punts de l’anatomia facial (o corporal).

Quant es triga a veure’n els resultats?

Els resultats es comencen a apreciar aproximadament entre els tres i sis mesos, ja que cal donar prou temps a les cèl·lules mare perquè es diferenciïn, s’estimulin i finalment renovin la pell.

Qui es pot sotmetre al tractament Nanofat?

El tractament Nanofat es pot realitzar a qualsevol persona amb la pell danyada i envellida, sempre que tingui prou greix per fer el tractament. Tot i això, aquelles persones amb primesa extrema o esportistes que no tinguin suficient greix per empeltar, no podran realitzar el tractament. Tampoc no està indicat en dones embarassades o pacients amb problemes de coagulació.

Si esteu interessats en aquest tractament, demaneu cita a Institut Cimax, el nostre objectiu és aconseguir que els nostres pacients presentin un millor aspecte facial o corporal, o un aspecte més jove, sempre buscant una bellesa natural, sense ser forçada ni artificial.

Per què tractar-se a Institut Cimax?

Institut CIMAX t’ofereix un equip de professionals altament qualificats i formats en les últimes tècniques i tecnologies de la medicina, cirurgia estètica i odontologia que t’oferiran un pla de tractament totalment personalitzat; tot això en unes instal·lacions d’alt nivell al centre de Mataró.

QUALITAT, PROFESSIONALITAT, PROXIMITAT.

Institut Cimax: salut i bellesa units en un únic concepte.

Coneix Institut Cimax