Plasma ric en plaquetes

Plasma ric en plaquetes

El plasma ric en plaquetes (PRP) és un material autòleg (pres del mateix pacient) que es pot aplicar mitjançant injeccions a nivell cutani, muscular o articular.

Té propietats reconstituents i és ric en factors de creixement que activen la regeneració cel.lular i acceleren la cicatrització.

La seva aplicació a nivell facial (en forma de mesoteràpia) aporta major lluminositat, una milloria de la coloració i textura de la pell i un increment en la tersura i disminució de la flaccidesa.

Una altra indicació de la injecció de PRP són alguns casos d’al.lopècia, on els factors de creixement són capaços de revitalitzar els fol.licles pilosos i potencialment augmentar la densitat dels cabells.

S’aconsellen 3 sessions a l’any i en moltes ocasions es combinen amb altres tècniques de rejoveniment.

Com s’obté el PRP?

La tècnica s’inicia realitzant una extracció de sang al pacient.

Aquesta sang és centrifugada, de manera que s’aconsegueix separar les cel.lules sanguínies del plasma. Aquesta interfase de plasma conté també gran quantitat de plaquetes i en elles, els factors de creixement.

El PRP s’injecta a nivell cutani mitjançant microinjeccions. La tècnica no precisa anestèsia i el pacient pot tornar a l’activitat diària immediantament.